Αν είστε 18 ετών και άνω, μπορείτε να απολαύσετε τις εξατομικευμένες συμβουλές, τις ειδικές προσφορές και πληροφορίες μας για τα αγαπημένα σας προϊόντα μέσω της εγγραφής σας στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Η Pierre Fabre Farmaka διατηρεί με ασφάλεια τη διεύθυνση email σας για να σας στέλνει emails σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο διαγραφής που θα περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό δελτίο. Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και τα δικαιώματά σας.
Φλεβική Ανεπάρκεια

Η σωστή γυμναστική για την ανακούφιση από τη φλεβίτιδα

Φλεβίτιδα και Σωστές Ασκήσεις Γυμναστικής

Οι σωστές ασκήσεις, όταν γίνονται τακτικά και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τη φλεβίτιδα. Έτσι κι αλλιώς πλήθος, νέων επιστημονικών μελετών εξάρει την πολύτιμη συμβολή της γυμναστικής για πλείστα όσα προβλήματα υγείας, αλλά και – κυρίως – προληπτικά.

Έτσι και στη φλεβίτιδα, με την οποία ασχολούμαστε εδώ. Υπάρχουν κάποιες μορφές άσκησης, που καταπραΰνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η ζέστη δε βοηθάει και το οίδημα το… «παντρευόμαστε».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ορισμένες ασκήσεις κινητοποιούν τη «μυϊκή αντλία» των ποδιών (τους λεγόμενους γαστροκνήμιους μυς), ενισχύουν τη ροή του αίματος, μειώνουν τη φλεβική υπέρταση και ελαττώνουν το πρήξιμο, το αίσθημα καψίματος (καύσος) και άλλα συμπτώματα.

Το μυστικό είναι η άσκηση, που θα επιλέξετε, να μην ασκεί μεγάλη πίεση στα πόδια σας. Οπότε μια καλή πρόταση είναι το περπάτημα. Όχι αργά, αλλά με σχετικά γρήγορο βηματισμό, σα να βιάζεστε να φθάσετε κάπου. Επιπλέον η ποδηλασία και, φυσικά, η κολύμβηση, η «βασίλισσα» των σπορ, που ξεπρήζει το σώμα, δροσίζει, δε φέρνει ιδρώτα και δεν επηρεάζει δυσμενώς τις φλέβες.

Όλα αυτά, βέβαια, βοηθάνε, όταν δεν αγγίζουν τα άκρα. Δηλαδή, η υπερβολική άσκηση, όποιας μορφής, η έντονη προπόνηση, η γυμναστική κάτω από τον ήλιο ή για ώρες, μέχρι να «λιώσετε», όχι μόνο δε βοηθάει, αλλά, αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα. Όπως και αθλήματα που απαιτούν ορθοστασία και δη, στατική.

Έχετε στο νου σας πάντοτε, ότι σε όλα αυτά έγκυρες απαντήσεις μπορεί να σας δώσει μόνο ο εξειδικευμένος γιατρός, που δεν είναι άλλος από τον αγγειοχειρουργό. Εκείνος θα πάρει το ιστορικό σας, θα σας εξετάσει και θα σας προτείνει εξατομικευμένες λύσεις, αποκλειστικά για τη δική σας περίπτωση.

Κάτι που σίγουρα βοηθάει, πάντως, στη φλεβίτιδα, είναι οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, που συστήνεται να τις φοράτε, ενώ ασκείστε. Μετά την προπόνηση αποφύγετε το ζεστό νερό στο ντους και, αν αυτό είναι εφικτό, τοποθετήστε για λίγη ώρα τα πόδια σας ψηλά.

Αναζητάτε περισσότερες συμβουλές και σκήσεις κατά της φλεβικής ανεπάρκειας; Διαβάστε ακόμη το άρθρο μας Γυμναστική και Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια: Τα Ναι και τα Όχι

Previous ArticleNext Article