Αν είστε 18 ετών και άνω, μπορείτε να απολαύσετε τις εξατομικευμένες συμβουλές, τις ειδικές προσφορές και πληροφορίες μας για τα αγαπημένα σας προϊόντα μέσω της εγγραφής σας στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Η Pierre Fabre Farmaka διατηρεί με ασφάλεια τη διεύθυνση email σας για να σας στέλνει emails σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο διαγραφής που θα περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό δελτίο. Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και τα δικαιώματά σας.
Εργασία

Φλεβίτιδα και εργασία: Τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε

φλεβίτιδα και εργασία

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επώδυνο και πιο κουραστικό από το να δουλεύεις πολλές ώρες όρθια ή καθιστή και να έχεις φλεβίτιδα. Η κάθε μέρα φαντάζει εφιάλτης και το βράδυ κανένα ποδόλουτρο δε μπορεί να ισοσταθμίσει το πρήξιμο, τον πόνο και τα «βαριά» πόδια…

Αν, δε, εργάζεσαι, φορώντας στενά ρούχα και ψηλά τακούνια, τότε η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη και είναι πιθανό να συνυπάρχουν ευρυαγγείες και κιρσοί.

Ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων πλήττονται περισσότερο. Οι πωλήτριες, για παράδειγμα, οι νοσοκόμες, οι κομμώτριες, όσες απασχολούνται στην εστίαση, οι επαγγελματίες οδηγοί, οι εκπαιδευτικοί, οι αεροσυνοδοί, αλλά και όσες κάνουν δουλειά γραφείου.

Όταν η ορθοστασία ή η καθιστή στάση είναι παρατεταμένη, το αίμα συσσωρεύεται στις φλέβες των κάτω άκρων. Αυξάνεται η πίεση σε αυτές, καταστρέφονται οι βαλβίδες και, τελικά, εμφανίζονται κιρσοί.

Τι προτείνουν, λοιπόν, οι ειδικοί, για να νιώθουμε καλύτερα και να μη βλέπουμε το οίδημα να μεγαλώνει;

  • Να διατηρούμε το βάρος μας σε φυσιολογικά επίπεδα, όσο γίνεται, ώστε να μην επιβαρύνονται τα πόδια.
  • Να πίνουμε πολύ νερό.
  • Να σηκωνόμαστε τακτικά από την καρέκλα και γενικά να αποφεύγουμε να μένουμε ακίνητοι.
  • Να περπατάμε όσο μπορούμε, να κολυμπάμε, γενικά να ασκούμαστε. Η άσκηση βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και στην ενεργοποίηση των φλεβικών αντλιών των κάτω άκρων. Οι βασικότερες από αυτές βρίσκονται στην κάτω πλευρά του πέλματος και στη γάμπα.
  • Να αποφεύγουμε την ηλιοθεραπεία, το ζεστό ντους και γενικά τη θερμότητα. Αντέχετε το παγωμένο νερό; Αν ναι, να ξέρετε πως βοηθάει.
  • Να φοράμε παπούτσια με τακούνια ύψους 3-5 εκατοστών και να αποφεύγουμε τα ψηλά και τα τελείως ίσια παπούτσια.
  • Να αποφεύγουμε τα πολύ στενά ρούχα και εσώρουχα και όποιο αξεσουάρ μας πιέζει (π.χ. ζώνη), μπλοκάροντας την καλή κυκλοφορία του αίματος.
  • Να μην καπνίζουμε.
  • Να φοράμε κάλτσες αποσυμπίεσης. Η συμπίεση, που ασκείται από τις ιατρικές κάλτσες, προσαρμόζεται απόλυτα στην κάθε φλεβική νόσο και βελτιώνει όλα τα συμπτώματα της πάθησης, από τα πιο ελαφριά, έως τα προβλήματα ατροφίας και το έλκος.

Φλεβίτιδα και εργασία

Διαβάστε επίσης: Εργασία και Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια

Previous ArticleNext Article