Αν είστε 18 ετών και άνω, μπορείτε να απολαύσετε τις εξατομικευμένες συμβουλές, τις ειδικές προσφορές και πληροφορίες μας για τα αγαπημένα σας προϊόντα μέσω της εγγραφής σας στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Η Pierre Fabre Farmaka διατηρεί με ασφάλεια τη διεύθυνση email σας για να σας στέλνει emails σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο διαγραφής που θα περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό δελτίο. Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και τα δικαιώματά σας.
Φλεβική Ανεπάρκεια

Η πρόληψη της φλεβίτιδας ξεκινά από την άσκηση

πρόληψη της φλεβίτιδας

Το περπάτημα, η κολύμβηση, η ποδηλασία, οι ασκήσεις για τις γάμπες, οι άρσεις ποδιών είναι μορφές άσκησης, που βελτιώνουν τη συμπτωματολογία της φλεβίτιδας. Αρκεί να γίνονται σωστά και σε τακτική βάση – ιδανικά και κάθε μέρα, αν αυτό είναι εφικτό.

Το περπάτημα, που πολλοί αγάπησαν τους μήνες της καραντίνας, είναι η πιο εύκολη μορφή άσκησης. Δεν κοστίζει τίποτα, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, μόνο ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Το κολύμπι και το ποδήλατο είναι, επίσης, ένα κι ένα.

Στο γυμναστήριο οι ασκήσεις, που αυξάνουν πολύ την ενδοκοιλιακή πίεση, μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα, οπότε συστήνεται να γίνονται ήπια και με τα πόδια ψηλά. Ένα πρόγραμμα άσκησης θα μπορούσε, για παράδειγμα, να περιλαμβάνει κοιλιακούς με τα πόδια ψηλά, «ψαλιδάκια», «κύκλους» με τα πόδια, οριζόντιο ποδήλατο.

Το τρέξιμο και η άρση βαρών δε βοηθάνε.

Επίσης η πολύωρη ορθοστασία και η καθιστή θέση επί πολλές ώρες κάνουν το αίμα να «κάθεται» και να «λιμνάζει». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται ευρυαγγείες και κιρσοί.

Το ίδιο και το σταυροπόδι. Καλό είναι να βάζετε υπενθύμιση ανά μισή ώρα, εάν εργάζεστε σε καθιστή θέση σε γραφείο, έτσι ώστε να σηκώνεστε για λίγο και να κινείστε, να περπατάτε. Και το υποπόδιο βοηθάει.

Όταν κάθεστε, συστήνεται να εκτελείτε τακτικά περιστροφικές κινήσεις των άκρων ποδών, κάμψη και έκταση. Να τεντώνετε σιγά σιγά τα γόνατά σας και να τα κρατάτε τεντωμένα για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα.

Ως προς τα ρούχα, καλό είναι να αποφεύγετε τα πολύ σφιχτά ή τα στρετς, που σας πιέζουν. Το ίδιο ισχύει και στα παπούτσια. Να είναι άνετα και μαλακά, κατά προτίμηση με μέτριο τακούνι (3-5 εκατοστά).

Φροντίστε να ξεκουράζετε τα πόδια σας, βάζοντάς τα ψηλά κάθε μέρα για όσο περισσότερη ώρα μπορείτε. Στον ύπνο βοηθάει να τα τοποθετείτε πάνω σε δυο μαξιλάρια.

Τέλος ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην ευεργετική επίδραση του κρύου ποδόλουτρου. Αναζωογονεί, δημιουργεί αίσθημα ευεξίας και ανακουφίζει άμεσα από το «κάψιμο» και από το οίδημα.

πρόληψη της φλεβίτιδας

Διαβάστε επίσης:

Previous ArticleNext Article