Αν είστε 18 ετών και άνω, μπορείτε να απολαύσετε τις εξατομικευμένες συμβουλές, τις ειδικές προσφορές και πληροφορίες μας για τα αγαπημένα σας προϊόντα μέσω της εγγραφής σας στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Η Pierre Fabre Farmaka διατηρεί με ασφάλεια τη διεύθυνση email σας για να σας στέλνει emails σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο διαγραφής που θα περιλαμβάνεται στο ενημερωτικό δελτίο. Πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας και τα δικαιώματά σας.
Φλεβική Ανεπάρκεια

Φλεβίτιδα: Τι να κάνετε όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία

Η Χρονιά Φλεβική Ανεπάρκεια απασχολεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ποσοστό που ανέρχεται στο 45-50% στις γυναίκες και στο 20-25% στους άνδρες. Μετά τα 50 έτη, το ποσοστό αυτό αυξάνεται.
Όπως είναι γνωστό, μερικά από τα συμπτώματα της ΧΑΦ είναι το αίσθημα βάρους και κούρασης στα πόδια, το αίσθημα καύσου στη γάμπα, φαγούρα, ελαφρύ οίδημα στα κάτω άκρα, κράμπες και αρκετές φορές “ανήσυχα” πόδια τη νύκτα, πάχυνση και σκλήρυνση του δέρματος, αλλά και κιρσοί και ευρυαγγείες.

Ο ήλιος και η ζέστη επιδεινώνουν τα συμπτώματα αυτά, τα οποία γίνονται ανυπόφορα από το μεσημέρι και μετά, με το σώμα μας να «διαμαρτύρεται».

 

Πώς η ζέστη επιβαρύνει τη Φλεβίτιδα;

Αυτό συμβαίνει γιατί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, οι φυσιολογικές φλέβες των ποδιών μεγαλώνουν σε διάμετρο (διαστέλλονται) και έτσι διαχειρίζονται μεγαλύτερη ποσότητα αίματος. Συχνά, η αποτελεσματικότητα των βαλβίδων (ειδικές βαλβίδες που επιτρέπουν την κίνηση του αίματος μόνο προς τα πάνω), μειώνεται, το όλο δίκτυο υπερλειτουργεί, ενώ η ορθοστασία της ημέρας επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Έτσι, το αίμα «λιμνάζει».

 

Τι μπορώ να κάνω

Για να καταστείλουμε την ένταση των συμπτωμάτων μπορούμε αρχικά, να φοράμε άνετα παπούτσια, να ασκούμαστε αλλά ήπια (περπάτημα, κολύμβηση) και όχι έντονα (όπως βάρη ή μεγάλες διαδρομές), να δροσίζουμε τα πόδια μας με κρύο νερό κάνοντας παράλληλα και μασάζ με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Σημαντικό, επίσης, είναι να διατηρούμε ενυδατωμένα τα πόδια μας, ειδικά, στα σημεία οπου παρατηρείται σκλήρυνση και πάχυνση του δέρματος.
Κατάλληλες είναι οι κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα, ενώ ιδιαίτερα αποτελεσματική είναι η χρήση ενός φλεβοτονικού, όπως είναι το Cyclo3Fort.

Σε κάθε περίπτωση, εάν το πρόβλημα επιμένει, πρέπει να απευθυνθείτε στον ειδικό γιατρό. Εκείνος, αφού λάβει το ιστορικό σας, θα σας εξετάσει και θα σας προτείνει ενδεδειγμένους τρόπους αντιμετώπισης εξατομικευμένα.

 

Previous ArticleNext Article